Kritikerne har talt

Om regjeringens forslag til nytt kulturbudsjett, offentliggjort torsdag under tittelen Kjør på!, skrev kritikerne:
 

«I likhet med Agamben, som jeg skriver om i neste utgave av Bokmagasinet, behersker den nye regjeringen kunsten å kjøre på!»
– Tom Egil Hverven, Klassekampen
 

«Og jeg tenker på Walter Benjamin; som bare kjørte på; eller en av Buddhas lærlinger som en dag sa til Den opplyste: Mester, jeg vet hvorfor fuglene synger; de bare kjører på.»
– Ole Robert Sunde, Vinduet
 

«Regjeringa si Kjør på! er like vanskeleg som å vere kar, sa bestefar.»
– Tormod Haugland, Syn og Segn
 

«Det første som slår meg når jeg leser Kjør på!, er at dette faktisk kunne ha vært min historie.»
– Cornelius Jakhelln, Dagbladet
 

«Med fordel kunne regjeringens Kjør på! ha inneholdt litt mer om medisin og økologi. De tror at dette er et vanskelig felt, det der, men tro meg: Det er bare å kjøre på!»  – Espen Stueland, Klassekampen
 

«Sammenligner man regjeringens Kjør på! med Henry James’ The American eller The Europeans, er det mildt sagt et middelmådig verk vi har å gjøre med. Hvor ble det korrekturleseren, hvor er redaktøren?»
– Erik Bjerck Hagen, Morgenbladet
 

«Kjør på! har hverken med vår menneskelighet eller med det å leve et sant og autentisk liv å gjøre: Når er jeg meg selv? Hvilke valg skal jeg gjøre for å leve i samsvar med idealene mine?»
– Bernhard Ellefsen, Vagant
 

«Og jeg hadde både leilighet og jobb, venner og kjæreste, og jeg skrev bøker, men regjeringen ødela for oss – både for meg og mine venner og alle andre som bare kjørte på.»
– Nils-Øivind Haagensen, Flammeforlag.no

 

«Varen, kapitalismen og sex, og alt det som Baudelaire skriver om, og som er den største drivkraften hos Jesus, i Bibelen, men som også finnes der ute, overalt, på matvarebutikkene, Kiwi, kanskje, Rimi eller Prix, der jeg selv jobbet i kassen, i flere år, alt dette er Kjør på! gjennomsyret av».
– Arve Kleiva, Audiatur – katalog for ny poesi

 

«Kjør på! er bedre enn Arild Asnes, bedre enn Sult, bedre enn Peer Gynt!»
– Trond Haugen, Dagsavisen

 

«På sitt mest empiristiske og pseudovitenskapelige har den nye regjeringen bare kjørt på og tatt knekken på enhver perspektivisk og antipositivistisk teori, som med sine nydeleuzianske krigsmaskiner lenge har vært dominerende og preget våre kunstneriske institusjoner (Jfr. Kant og Spinoza)».
– Kjetil Røed, Aftenposten

 

«I likskap med alle dei andre bøkene eg har skreve om dei siste par ti-åra, er Kjør på! også ei bok som synleggjer dei ulike dialektar i Noreg og dermed framstår ho som ein av dei samlingene som til saman utgjer den norske dialektpoesien.»
– Hadle Oftedal Andersen, Klassekampen

 

«’Kjør’ er eit verb, og ’på’ er ein preposisjon, når desse to orda står saman, blir biletet sterkare.»
– Sindre Ekrheim, Bergens Tidende

 

«Yes, the body is still the word: Kjør på! er som et maskulint kroppsorgan med rødt tatovert krimskrams som suger inn alt det som er igjen av begjæret og etterlater et dystert og mørkt rom, som om det var et hjørne i en postmoderne sexual park
– Susanne Christensen, Klassekampen

 

«Den nye regjeringen og Norge, og Afghanistan og Norge, og Norge og Mullah Hassan og Kjør på! og Norge.»
– Paal Bjelke Andersen, Audiatur – katalog for ny poesi

 

«Alfa og omega … Kjør på! Engels. Kort sagt: nærvær og fravær. Regjeringen (hvem regjerer?). Postmodernismen og 60-tallet. Das Kapital og Lenin. Hva skal gjøres?» Nettopp, hva skal gjøres!
– Leif Høghaug, Audiatur.no

 

«På samme måte som Rimbereid, Gunnar Wærness og Thure Erik Lund, overgir den nye regjeringen med Kjør på! budsjettet til språket selv, som en mulig transcendens av eksistensen, eller eksistensen av et objekt som fremstiller seg selv, som innskriften på en gresk amphora: ’Kleimakos har laget meg, og jeg er hans’.»
– Janike Kampevold Larsen, Vinduet